Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Alle nieuwe premies van de zorgverzekeringen voor 2023 zijn bekend.

De zorgpremies gaan vanaf 1 januari bij alle verzekeraars omhoog. De meest afgesloten verzekeringen bij de grote vier (Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis) worden per maand tussen de 3,75 euro en 9,30 euro duurder.

De premies van de grote vier;
Bij VGZ stijgt de premie met 9,30 euro naar 141,95 euro per maand
Menzis verhoogt de premie met 8 euro naar 141,25 euro per maand
Zilveren Kruis verhoogt de premie met 7,50 euro naar 138,95 per maand
CZ verhoogt de premie met 3,75 euro naar 138,25 per maand

Korting op uw zorgverzekering via OZQUR BV in 2023, Uw zorgcollectiviteit via Ozqur blijft ook in 2023 belangrijk!

Per 2023 wordt de korting op de basisverzekering afgeschaft, maar de korting op de aanvullende- en tandartsverzekeringen blijft wel bestaan. In veel opzichten blijft de zorgcollectiviteit van belang voor u.
UPIVA biedt in samenwerking met OZQUR BV specifieke ondersteuning bij:

  • Persoonlijk advies voor uw verzekerden over de juiste zorgverzekering via 088 – 000 83 33
  • Het gemakkelijk vergelijken via de eigen Zorgvergelijker en eenvoudig (online of telefonisch) indienen van aanvragen of overstappen d.m.v. de overstapservice.
  • Een scherpe zorgpremie en uitgebreide dekkingen, zoals bijvoorbeeld een vergoeding die beschikbaar is voor EHBO- en reanimatiecursussen. 
  • Bent u benieuwd naar wat zorgverzekeraars (nog meer) kunnen bieden, of hebt u hulp nodig bij het maken van een vergelijking? Neem dan contact op met de zorgadviseurs van UPIVA. Zij zijn beschikbaar om samen met u een adviesgesprek te voeren voor een nieuwe of aangepaste verzekering voor komend jaar. Dit kan al vanaf half november.

Maak hier uw berekening met korting

  1. Kies Bij wie bent u verzekerd? om uw bestaande verzekering om zetten met het Ozqur collectiviteit met korting
  2. Kies Nieuwe verzekering aanvragen? om een nieuw aanvraag met korting in te dienen!

https://info.upiva.nl/tpc-ozqur-bv

Hogere kosten, hogere premie
Dat de prijzen dit jaar fors stijgen, komt niet helemaal als een verrassing. Met Prinsjesdag schatte het kabinet in dat de premies gemiddeld met een euro of 11 zouden stijgen per maand. In de praktijk blijkt die stijging dus vaak iets lager uit te pakken.

Dat de verzekeringen duurder worden heeft drie belangrijke redenen. Ten eerste stijgen de lonen in de sector. Daardoor wordt zorg duurder en dat moet worden betaald uit de premie. Ook de stijgende prijzen voor alles, van medicijnen tot hulpmiddelen, werken door in de premie. Daar komt nog bovenop dat we met zijn allen, vooral door de vergrijzing, ook meer zorg nodig hebben.

Toch zitten er flinke verschillen tussen verzekeraars. De één verhoogt maar met enkele euro's, de ander tot wel 18 euro per maand.
Dat komt doordat verzekeraars er voor kunnen kiezen om een deel van hun reserves in te zetten om de premiestijging te drukken. Dat doen ze vrijwel allemaal, maar hoeveel ze kunnen en willen interen op de reserves verschilt per verzekeraar, per jaar. Zo was bij NN, voorheen Nationale Nederlanden, de premie in 2022 juist wat aan de hoge kant.

Toeslag omhoog
De stijgende premies raken trouwens niet iedereen even hard. De zorgtoeslag gaat volgend jaar namelijk ook flink omhoog. De maximale toeslag wordt dan 154 euro per maand voor de laagste inkomens. Hoe meer je verdient, hoe minder toeslag je kunt krijgen.

Overstappen
Wil je een andere zorgverzekering? Dan moet je uiterlijk op 31 december in actie komen. Als je ergens anders een zorgverzekering afsluit voor die tijd, dan zegt je nieuwe verzekeraar je oude contract voor je op. Daar heb je dan verder geen werk aan.

Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. Ook dan moet je uiterlijk 31 december je oude contract hebben opgezegd. Maar je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten bij een ander bedrijf.